April 2, 2020

EU denuncia les restriccions en el servici de traumatologia a Burjassot

Esquerra Unida ha presentat una moció demanant a la Conselleria de Sanitat que revise els protocols i la gestió del servici de traumatologia emplaçat en el Centre d’especialitats de Burjassot, adscrit a l’Hospital Arnau de Vilanova.

La coalició d’esquerres explica que ha rebut diverses queixes de personal sanitari i pacients sobre les restriccions a l’accés a este servici públic per als malalts que, aparentment, no requerisquen cirurgia.

“Tenim constància de diversos casos en els quals un pacient, que ha sigut remés a l’especialista des d’atenció primària, és rebutjat sense una valoració presencial, contradient el criteri del metge de capçalera i sense cap justificació”, assenyala José Camarillas, portaveu de la formació.

“Esteconflicte està generant molt malestar entre el personal sanitari de Burjassot i els pacients, que de vegades se senten desemparats i es veuen obligats a recórrer a altres instàncies privades i/o concertades per a ser atesos de les seues molèsties”, explica l’edil comunista.

“Som conscients que un servici ha de prioritzar per a no col·lapsar. Però no entenem que una persona no siga atesa si el criteri d’un metge, que sí que ha pogut valorar-la de forma presencial, determina que necessita l’atenció d’un traumatòleg. Tampoc compartim les formes. Els pacients mereixen, com a mínim, una explicació. Devaluant els servicis no es defensa la sanitat pública. Esperem que la Conselleria actue prompte”.

Comments are closed.